Menu
https://baby2b.nl/wie-dacht-dat-deze-blog-alleen-voor-de-vrouwen-is-geschreven-voor-onze-aanstaande-vaders/n90c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Zwanger zijn doe je alleen, maar in verwachting ben je samen.

Speciaal voor de partner van de zwangere dame onderstaand een aantal tips.

Binnenkort zet je vrouw of vriendin jullie kindje op de wereld. Als ouder in de dop staat jou een heel dankbare taak te wachten: het steunen van je vrouw die de komende tijd even geen zware klusjes kan doen en die haar gierende hormonen in bedwang probeert te houden. Toon begrip, zeg regelmatig iets liefs of neem wat lekkers mee.

Je hoeft als vader in de dop niet de volle negen maanden aan de zijlijn te staan. Ga vooral mee naar een bezoekje aan de verloskundige, help bij het inrichten van de babykamer, of ga eens met de oudere kinderen naar zwemles. Er komen een hoop nieuwe taken kijken bij het aankomend ouderschap. Blijf naast een ouder in spé vooral ook de partner die je altijd al bent geweest. Onderneem samen leuke dingen en laat haar weten dat ze, ook met een zwangere buik, nog steeds de mooiste en liefste voor je is.

De bevalling is misschien iets wat jou steeds bezighoudt, praat hier met de verloskundige over tijdens het bespreken van de bevalling. Samen  bespreken jullie wanneer je moet bellen, wat jij kan bijdragen aan de bevalling en wat er bij komt kijken. Zorg ervoor dat je van tevoren vertelt wat je van elkaar verwacht vóór, tijdens en na de bevalling.

Welke afspraken je ook hebt gemaakt, zorg dat je altijd aandachtig blijft luisteren en meebewegen.

En dan: jullie kind is op de wereld gezet je bent naast partner nu ook ouder.

De hoogste tijd voor een bezoekje aan het gemeentehuis. De naam waar jullie lang op hebben gebroed, kun je nu eindelijk verklappen en de geboortekaartjes kunnen de deur uit. Een nieuw hoofdstuk van jullie leven is aangebroken. Jij hebt vanaf nu een nieuwe rol: je bent ouder (succes;-)).

Op onze site staan meer tips voor de partner tijdens de bevalling en wil je je voorbereiden op het ouderschap: volg dan onze leuke, gratis workshops ‘Contact met je baby’  en ‘Klaar voor het ouderschap’.

Groet, Bonny.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag