Menu
https://baby2b.nl/persdrang/n131c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
Persdrang!!
8 mei 2018
Verloskundige Praktijk Judith D. Govers
Persdrang!!

Persdrang!!!

Ik heb 24 uur dienst en de hele nacht mogen slapen. Wat is dat toch een luxe! Het enige moment dat je de wekker waardeert. Want met een dienst weet je nooit hoe die 24 uur (of 48 uur in het weekend) eruit zien.

Laatst zei een vader nadat ik in de avond bij hen kwam en in de ochtend pas weer weg ging: 'Nou gelukkig heb je dat niet iedere week.’ Ehm… ik heb dat 3 keer in de week… Dus je snapt dat we het een luxe vinden als we de hele nacht mogen slapen!

Maar goed; ik heb dus de hele nacht mogen slapen als ik om 7:20 wakker word gebeld: 'Mijn vrouw heeft weeën'. En terwijl ik wakker begin te worden, hoor ik er achteraan: 'En ze heeft ook persdrang.'

Bij eerste kindjes duurt het persen gemiddeld een uur maar bij tweede bevallingen gaat dat laatste stuk meestal veel sneller. En het ging hier om een tweede kindje. Je snapt dus dat ik na dat laatste berichtje meteen wakker was!

Maar tja… als je dan nog in bed ligt… Terwijl ik aan het bellen ben, instructies geef over warme doeken, voordeur alvast open, etc, trek ik een broek en een trui aan. Gelukkig liggen die klaar. Zonder sokken in mijn schoenen dan maar. Ik gris mijn tandenborstel uit de badkamer, want na zo’n nachtje slapen… ach dat hoef ik niet uit te leggen…

En terwijl ik door mijn huis naar de auto loop, zie ik het al… Ik moet krabben. Ook dat nog...

Gelukkig hoor ik volledige rust en controle aan de andere kant van de lijn. En mijn instructies worden rustig opgevolgd.

Iets minder volledig mijn voorruit gekrabd, iets harder gereden dan de toegestane snelheid en rode stoplichten negerend (ja ja… ik heb heus voorzichtig gedaan) rij ik de straat in. Ik moet het laatste huis hebben, uiteraard ;-)

Gelukkig stap ik net op tijd binnen om de geboorte van deze snelle baby mee te maken. En terwijl papa en mama hun nieuwe kleintje aan het bewonderen zijn… poets ik mijn tanden ;-)

Blog by Leonie

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag