Menu
https://baby2b.nl/leonie/l2c1
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Leonie Schultz

Ik ben opgegroeid als oudste in een gezin van 6 kinderen. Dat ik 'iets medisch' wilde doen, wist ik al jong. Ik dacht erover om op een lab te gaan werken op een fertiliteits-afdeling, maar bedacht me toen dat ik dan wel erg weinig met mensen in contact zou komen. En dus zei ik op de middelbare school tegen mijn mentor: 'Ik denk dat ik verloskundige ga worden.' Haar reactie heeft de doorslag gegeven om werkstukken te gaan maken over het werk van de verloskundige, een interview te doen met een verloskundige die bijna 40 jaar haar werk met passie heeft gedaan en zo ik kwam erachter dat ik nog maar 1 ding wilde: verloskundige worden. Wat gebeurt er al veel in de ontwikkeling van een embryo nog voor je een positieve test in je handen hebt en hoe bijzonder is het proces van de geboorte. Maar nog veel meer is het werk van de verloskundige de begeleiding van de zwangerschap. 
De teleurstelling was dan ook enorm dat ik 2x voor de opleiding tot verloskundige werd uitgeloot. Ik ben de opleiding tot verpleegkundige gaan doen in Tergooi (toen nog Gooi Noord). Gelukkig werd ik de 3e keer inschrijven op de Kweekschool voor Vroedvrouwen (nu de Verloskunde Academie te Amsterdam) ingeloot en aangenomen. In het 2e en 3e jaar van de opleiding heb ik stage gelopen bij Judith. Die stages zijn cruciaal geweest voor mij kijk op het werk en een basis voor onze samenwerking. Want in het laatste jaar van de opleiding was ik bij Judith op bezoek en is het kortste 'sollicitatie-gesprek' dat er bestaat gevoerd: 'Kom je na je afstuderen bij mij werken?' 'Ja dat is goed.' Dat is nu 20(!) jaar geleden.

In 2013 heb ik de opleiding tot echoscopiste gedaan en in 2019 de specialisatie om ook 20 weken echo's (SEO's) te mogen maken. Die maak ik dan ook voor ons centrum. Een spannende echo voor sommigen van jullie: 'Als alles maar goed is.' Gelukkig is dat meestal zo.

Al een langere tijd wilde ik graag een scholing doen over de begeleiding bij stellen die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of geboorte. We willen er graag voor jullie zijn als het goed gaat, maar als het anders gaat, hebben jullie nog misschien nog wel veel meer nodig.

Ik ben erg enthousiast over de Centering Pregnancy. Een mooie vorm van zwangerschapsbegeleiding met prachtige resultaten en raad je dan ook aan om, ook als je er sceptisch over bent, toch een paar keer aan te sluiten! Wellicht word je net zo enthousiast als ik!

En uiteraard is de geboorte van jullie baby een heel speciaal moment in jullie leven. Ik vind het bijzonder dat ik daarbij mag zijn! 

Ik leer jullie graag kennen op de praktijk en wens jullie een hele mooie zwangerschap, bevalling en kraamperiode toe!

Leonie
Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag