Menu
https://baby2b.nl/kerstmenu-tijdens-de-zwangerschap/n214c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
Kerstmenu tijdens de zwangerschap
12 dec 2019
Verloskundige Praktijk Judith D. Govers
Kerstmenu tijdens de zwangerschap

Carpaccio, wild met rode wijnsaus, tiramisu… een klassiek kerstmenu bevat vaak een hoop dingen die je niet mag eten als je zwanger bent. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven! Hopelijk kan ik je met deze blog een klein duwtje in de goede richting geven.

Carpaccio als voorgerecht kan nog steeds als je het bijvoorbeeld van bietjes maakt. Heerlijk met geitenkaas. Niet moeilijk om te maken en nog gezond en lekker ook :-) Maar wat dat je van een pompoensoepje met een ster van bladerdeeg. Ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

Wil je voor het hoofdgerecht vlees eten, dan mag dit natuurlijk ook niet rauw zijn. En een doorbakken stukje biefstuk… mwa… er zijn echt lekkerdere alternatieven. Kalkoen bijvoorbeeld of entrecote wordt net zo vaak gegeten met kerst als wild. Lekker stoofperen en krieltjes, of aardappelkroketjes erbij. Veel mensen denken dat de peertjes in wijn gestoofd moeten worden om hun rode kleur te krijgen maar als je gieser wildemann-peren neemt worden ze ook zonder wijn rood.  En als je diksap toevoegt in plaats van suiker worden ze ook nog eens lekker zoet zonder dat je suiker gebruikt.
Paprika’s kun je vullen met vlees maar eet je liever vegetarisch dan kun je ze ook vullen met linzen en feta.
Gourmetten of fonduen kan natuurlijk ook altijd. Dan weet je namelijk zelf precies wat je eet. Heb je weleens bouillon in je pan gedaan in plaats van olie? Een lekkere en gezonde tip wat mijn betreft. 2 bijkomende voordelen: je huis ruikt niet nog 2 dagen naar je kerstdiner en de bouillon kun je de volgende dag als soepje eten want dan zijn al die smaken erin getrokken.

En dan die tiramisu… Als je even googled vind je meer dan voldoende recepten van tiramisu zonder alcohol en rauwe ei. Maar je kunt natuurlijk ook beslissen om iets anders te maken: panna cotta, flensjes met warm fruit, monchoutaart in een glaasje, etc.

En wist je dat er ook lekkere alcoholvrije wijn te verkrijgen is? Kun je toch een wijntje mee drinken.

Wij wensen jullie allen een hele fijne kerst toe en een heel mooi 2020! Het jaar waarin, voor de meesten van jullie, jullie baby wordt geboren!


Blog by Leonie

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag