Menu
https://baby2b.nl/judith/l1c1
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 

Judith Govers

Hi, ik ben Judith Govers.

Al vanaf dat ik heel jong was, wilde ik verloskundige worden. In eenvoudige woorden heeft mijn moeder ooit uitgelegd wat een verloskundige doet en daar werd mijn passie geboren! In een rechte weg heb ik school doorlopen naar mijn doel toe. In 1995 studeerde ik af aan de Vroedvrouwen school te Kerkrade (nu de Verloskunde Academie te Maastricht). 

Aanvankelijk ging ik ruim 2 jaar aan de gang als waarneemster om te proeven aan het vak en de diverse manieren van werken. In 1997 heb ik de praktijk in Huizen gekocht, toen een solopraktijk, die als snel uitgroeide naar een 2-mans praktijk. Echter, dat deed ik alleen tot 2002: toen kwam Leonie bij me werken: wat een verademing! In 2009 kocht ik de praktijk Laren, Blaricum en Eemnes en hebben we ons samen met nog 2 collega’s verder ontwikkeld tot het verloskundecentrum dat we nu zijn. 

Mijn passie ligt bij dit vak: ik ben nog steeds verwonderd over het wonder van een zwangerschap en geboorte! En dan die baby’s(!): nieuw leven, puur en onschuldig! De, misschien, wel grootste verwondering zit hem in de kracht van de vrouw. Die in staat is om een kindje te laten ontwikkelen om vervolgens een superprestatie te leveren wanneer de baby geboren wordt. Het begeleiden van dit life-event is waar ik voor ga. 

Voor het verloskundecentrum vind ik het belangrijk dat we persoonlijke zorg leveren waarbij iedereen zich gehoord en gezien voelt. Kwaliteit is een vanzelfsprekendheid waar grote zorg aan wordt besteed. Daarnaast wil ik blijven innoveren in de gedachte: ‘wat wil de zwangere vrouw (en haar gezin) en hoe kunnen wij daaraan voldoen?’

Vandaar dat we een ruim, onderscheidend, aanbod hebben aan extra zorg: hartjessreekuur, inloopspreekuur, massages in allerlei vormen, pretecho’s, Centering Pregnancy, babymassage, lactatiekunde, 20-weken echo, coaching, Dunstanbabytaal etc.

De laatste jaren ben ik me gaan ontwikkelen om er nog meer voor de vrouwen te zijn die een  psychische uitdaging hebben gedurende hun zwangerschap of erna. Dit hele proces is een life-event.: het maakt allemaal indruk. Wanneer er issues zijn die belemmeren om gelukkig te zijn of te genieten of die zelfs depressief of angstig maken kan je best een helpende hand gebruiken. Die hand wil ik zijn. Ik ben inmiddels een aantal jaren coach mét bevoegdheid tot EMDR en andere methodes om trauma of nare ervaringen te resetten. Ook wanneer er verlies heeft gespeeld wil ik er graag voor de ander zijn. 

Het is een verrijking van mijn vak en is hard nodig. Veel vrouwen denken dat ze de enige zijn met onzekerheden of spanningen, maar dat is niet waar. Ik hoop dan ook dat zij zich vrij voelen om zich te uiten.  

Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking met zorgverleners in onze regio. Maar meer nog ben ik dankbaar voor mijn team. Zonder hen zou ik niet kunnen doen wat nodig is om het verloskundecentrum zo te laten bloeien!

Judith
Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag