Menu
https://baby2b.nl/de-dunstan-babytaal-methode/n160c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
De Dunstan Babytaal methode.
19 dec 2018
Verloskundige Praktijk Judith D. Govers
De Dunstan Babytaal methode.
 

Vrijdag 14 december heb ik de opleiding Dunstan Babytaal  met goed gevolg afgerond en heeft Verloskundecentrum Judith Govers een eigen Dunstan Babytaal trainer in huis.

Hoe werkt de Dunstan Babytaal methode:

Pasgeboren baby's maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis.

Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak.

Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders.

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het 'woord' voor honger, Neh.

De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt.

Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Dit draagt bij aan een veilige hechting.

Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.

De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen.

Vanaf 2019 zal er een cursus Dunstan Babytaal gegeven gaan worden in ons Verloskundecentrum.

Blog by Bonny.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag