Menu
https://baby2b.nl/de-aftrap-we-zijn-live/n89c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
De aftrap, we zijn live!
22 nov 2016
Verloskundige Praktijk Judith D. Govers
Vanaf nu elke dinsdag een nieuwe blog.
De aftrap, we zijn live!

Wat moet ik nu schrijven voor de eerste blog?

Het liefst wil ik een spectaculair stuk schrijven waarbij we direct tig volgers oogsten, maar hoe doe je dat?

Laat ik de lat maar niet zo hoog leggen en eens filosoferen over wat er allemaal in zo’n blog terecht kan komen.

Al jaren verzamel ik anekdotes  uit de praktijk waarvan ik dacht een boek te gaan schrijven als ik gepensioneerd ben. Toen ik daarmee begon, bestond een blog nog niet. De anekdotes zal ik de blog gebruiken. Het zijn mooie, leuke, grappige, inspirerende en ontroerende verhalen over zwangerschap, bevalling, die prachtige kindjes en lieve mensen met wie wij te maken hebben.

Klein voorbeeldje van zo’n grappige anekdote?

Teun (5 jaar) kreeg een broertje. ’s Morgens zit mama met het nieuwe baby-broertje aan de borst op de bank en Teun zit heerlijk op de grond met zijn blokken te spelen. Opeens draait Teun zich om en vraagt: “Mama, hoe heet de baby ook alweer?”  Waarop moeder antwoordt: “ Gijs!”.  “Oh ja”, zegt Teun “Maar hoe weet je dat eigenlijk?”

Tijdens de lunchpauze hebben wij in de praktijk de gewoonte om met elkaar te eten. Dat wil zeggen, iedereen die die dag is ingeroosterd. We delen dan heel wat indrukken en ervaringen met elkaar. Het blijft ons boeien hoe krachtig de vrouw is wanneer zij haar kind op de wereld zet. Hoe fantastisch mannen kunnen zijn als super-supporter en hoe spannend die bevalling is en blijft. We maken heel veel bijzondere, mooie dingen mee, maar ook verdrietige. Een aanstaande vader zei laatst: “Jullie vak is oneindig nieuw!”. Daar kan ik niets aan toevoegen.

Ook het nieuws omtrent verloskunde blijft boeiend: de verloskunde lijkt al jaren onder druk te staan van allerlei berichten dat het Nederlandse systeem niet veilig zou zijn. Terwijl wetenschappelijk onderzoek steeds weer het tegendeel bewijst. Gelukkig hebben we hier in de westerse wereld toegang tot de meest up to date zorg en kunnen we anticiperen als dit nodig is.

Over zwangerschap en bevalling wordt zoveel geschreven: het blijkt dat een zwangere vrouw gemiddeld 2-4 uur per dag op het internet informatie tot zich neemt! Daarom voorzien wij graag een stukje in die behoefte. We zullen regelmatig tips en weetjes (grappig woord in ons vak) met jullie delen.

Ook vinden we het leuk om jullie te betrekken in ons vak: wat doen wij nou eigenlijk allemaal: er zijn veel activiteiten in het dagelijkse werk van een verloskundige. Men heeft er vaak maar een kleine indruk van. Dat valt niemand kwalijk te nemen hoor, het is echter wel leuk om jullie eens een kijkje in onze keuken te gunnen. Wie weet enthousiasmeren we jonge dames wel om ook dit mooie vak te kiezen!

We zullen laten weten welke vergaderingen, cursus, bijeenkomsten, workshops, etc. we zelf bezoeken, maar ook welke workshops, cursus, etc. we voor jullie hebben georganiseerd!

Komend jaar zullen we af en toe een 24/7 verslag in de blog verwerken. Dan kunnen jullie lezen op welke merkwaardige tijden wij aan het werk zijn voor jullie kleine wondertjes!

Natuurlijk gaan we ook feiten verzamelen: hoeveel jongens, hoeveel meisjes zijn er geboren? Welke namen zijn populair? Wie doet de meeste bevallingen in ons centrum? Hoe doen we het ten opzichte van anderen? Hoe gaat het met onze Centering Pregnancy-groepen? Ook gaan we proberen om misverstanden omtrent ons werk uit de weg te helpen.

Ik wens jullie allemaal veel leesplezier in onze blog!

Namens Verloskundecentrum Judith Govers ;-)

Judith

PS: Als jullie leuke ideeën hebben voor onze blog: laat het ons dan vooral weten!

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag