Menu
https://baby2b.nl/babyuitzet-en-babykleertjes/n215c30
Heb je ons nodig? Bel 035 - 52 68 120
Kennis maken?
 
Babyuitzet en babykleertjes
20 dec 2019
Verloskundige Praktijk Judith D. Govers
Babyuitzet en babykleertjes

Regelmatig krijgen we de vraag: 'Hebben jullie een lijstje van dingen, die we minimaal in huis moeten hebben?'

Nou uiteraard is het allerbelangrijkste dat een baby liefde krijgt van zijn of haar vader en moeder ;-) maar we begrijpen dat het dan om het lijstje met praktische spullen gaat!

Op onze website hebben we een lijstje geplaatst. Je kunt er komen door op deze link te klikken. Haal vooral niet teveel in huis. Vaak krijg je in de kraamweek van alle kraamvisite een heleboel leuke kleertjes. Sommige kraamvisite vraagt of je wensen hebt. Dan is het misschien zelfs wel handig om kleertjes in een maatje groter te vragen.

Als wij op kraamvisite komen ( we komen nog een aantal keer om te beoordelen of het goed gaat met het nieuwe gezin) dan hangen de kraamkamers vaak vol met leuke kleertjes. Ziet er super gezellig en feestelijk uit! Was wel de kleertjes voor je ze je baby aantrekt. Gebruik geen wasverzachter; baby's reageren daar vaak allergisch op.

Overigens hebben pasgeboren baby's wel vaker 'uitslag'. Ze zitten dan onder de rode vlekken en pukkeltjes. Het heeft een 'dure naam': erythema toxicum neonatorum, maar is volledig onschuldig. Baby's hebben er geen last van (ze hebben dus geen koorts) en het verdwijnt spontaan meestal in de eerste week. We weten niet zo goed wat de oorzaak is, maar we denken dat de huid moeten wennen aan de omgeving en verzorgingsproducten. Je hoeft er dus niet van te schrikken.

Op onze site vind je meer informatie over de kraamtijd. Wellicht leuk om meteen even te lezen ;-)

Blog by Leonie

Heb je vragen? Neem gerust contact op.
Kennis maken Stel een vraag